Boekenwens: De krijtman

Er zijn meer boeken die ik wil lezen, dan boeken die ik kan lezen. Toch springt er zo nu en dan een boek uit die hoog, hoger, hoogst op mijn wensenlijstje verschijnt. Vandaag zal ik één van deze boeken met jullie bespreken. Vandaag gaat het over mijn boekenwens…

Samenvatting: Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden?

Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie de Krijtman voor het eerst ontmoette.
Het was de Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar een lichaam van een meisje.
Het grootste deel ervan, althans.

Dat was dertig jaar geleden en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje.
De geschiedenis herhaalt zich, en Eddie realiseert zich dat het spel nooit echt voorbij is geweest…

“Door dit boek krijgen krijttekeningen op de stoep ineens een hele andere betekenis…”

Quote uit een Hebban recensie; bron.

Auteur: C. J. Tudor
Verschijnt in: januari 2018
Genre: Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s: 320
Laatste editie: 30 januari 2018
Uitgeverij: Bruna Uitgevers B.V., A.W.
ISBN: 9789400509054 , 9789044976502 , 9789022334959

Op welk boek kan jij niet wachten?

2 reacties

  1. Ann s Beantwoorden

    Het is een heel LEUK boek om te lezen en de schrijfstijl is top en het einde is uiterst toepasselijk. Ik hou zeker haar volgende boek in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *