Hebban Reading Challenge

In 2017 ontdekte ik Hebban en de Hebban Reading Challenge. Hebban is een groot online redactionele boekensite en lezerscommunity ineen. Een website voor mensen die genieten van lezen en dankzij Hebban hun leesgedrag kunnen structureren. En… ze openen de boekenhemel hier voor ons.

Als boekenliefhebber lees je graag, veel en nog meer dan dat. Dankzij de Hebban Reading Challenge wordt dit alleen nog maar meer.

Vorig jaar ontdekte ik dankzij een facebookgroep de Hebban Reading Challenge. Ik nam een kijkje, maakte een account aan en gooide mijn verwachte aantal te lezen boeken op 30. Een aantal dat ik voor mijn doen behoorlijk hoog vond, maar mede dankzij Hebban makkelijk haalde. Ik sloot 2017 af met 49 boeken, negentien meer dan dat ik dacht.

Hoe helpt Hebban je met het behalen van een leesdoel?

Hebban helpt je door je wekelijks te voorzien van leuke, bijzondere, mooie of spannende leestps aan de hand van meer dan 50 categorieën. Daarnaast zijn er diverse leesclubs en winacties die het lezen veel leuker maken. Ik heb in 2017 met meerdere leesclubs meegedaan en heb zelfs een aantal boeken gewonnen!

Voor dit jaar heb ik mijn leesdoel op 50 boeken gezet, waarvan ik er al drie gelezen heb. Jammer genoeg staat een van de boeken nog niet op Hebban, maar dit kan je zelf ook toevoegen aan het online bestand van Hebban. Zo blijft je challenge up to date en help je Hebban en de community verder.

De boeken die ik las in 2018:

1- De jongen in de gestreepte pyjama, van John Boyne
2- Achter gesloten deuren, van B.A. Paris
3- Helium, van Rudy Francisco

Het boek dat ik momenteel lees:
It, van Stephen Kind. (Oh, de nachtmerries!)

Welk boek lees jij momenteel?

Ben jij al lid van Hebban en wil jij me hier ook volgen? Dat kan dan hier.

2 reacties

  1. Mirjam Kakelbont Beantwoorden

    “The boy in the striped pyjama’s” heb ik ook gelezen. Kort daarna kwam de film op tv. Hartverscheurend.
    Succes met je leeschallenge. Gaaf dat je al een paar boeken gewonnen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *