Helium – de recensie

Woorden spreken. Woorden kunnen schreeuwen. En soms, soms raken woorden delen van ons. Gedichtenbundels zijn hier een perfect voorbeeld van. In ieder geval, wanneer je een goede vinden kunt. Vandaag heb ik een van de beste bundels voor jullie. Helium, van Rudy Francisco.

Gedichtenbundels bevatten vaak meer papier dan woorden. De pagina’s zijn leeg, bevatten maar een paar zinnen en toch ontroeren ze ons. Helium is hier geen uitzondering op, met slechts 96 pagina’s is dit geen dikke pil waar we weken over zullen doen. Toch is Helium voor gedichten en poëzie liefhebbers een must have. Rudy schrijft over persoonlijke ervaringen, politiek getinte gedichten, zelfreflectie en zelfs de liefde is geen onbekend schrijfterrein voor hem.

“Failure is when you talk yourself out of becoming something amazing.”

Rudy Francisco deelt ook zijn kunsten via video’s op social media. Bekijk het onderstaande videootje maar eens.

Lees jij gedichtenbundels? (Zo ja, welke is favoriet?)

1 reactie

  1. Mirjam Kakelbont Beantwoorden

    Zijn grappen zijn goed te volgen. Vaak zit er veel “slang” tussen en ontgaat de helft me.
    Mijn favoriete dichtbundel is geen ingewikkelde: “Domweg gelukkig in de Dapperstraat.” Dit is mijn tweede exemplaar want de eerste heb ik stukgelezen. Veel gedichten leer ik uit m’n hoofd en als ik me ’s nachts dood verveel omdat Klaas Vaak niet komt, heb ik iets te doen: ze “opdreunen.”
    Lieve groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *