The Book Depository

Een nieuw boek kost al snel €20,- en niet iedereen gooit graag zoveel geld over de toonbank. Boeken kopen kan stukken voordeliger, tenminste, wanneer je geen problemen hebt met Engelse boeken. Je kunt geweldig en voordelig scoren bij The Book Depository.

Een bestelling plaatsen: Het bestellen bij TBD is easy, al is het goed om te weten dat je niet met Maestro (iDeal etc) kan betalen. Ik betaal daarom altijd met Paypal, maar je kan ook met je creditcard betalen. PLUSPUNT: De boeken worden altijd gratis verzonden. Hell yeah!

Over het algemeen ben je een stuk goedkoper uit als je boeken bestelt bij TBD. Soms verschilt de prijs ongeveer 10 euro met de Nederlandse boeken, een andere keer gaat het maar om 30 cent. Het verschilt dus echt per boek! Soms heb je geluk en kan je een goed scoren, zeker tijdens de sale periodes. Af en toe zijn Nederlandse boeken wel goedkoper, dus prijzen vergelijken is en blijft een must.

Een belangrijke tip: controleer het formaat van je boek.

De eerste bestelling die ik deed bij TBD viel tegen, omdat de boeken erg klein (mini, mini, mini) bleken te zijn. Dat had ik kunnen weten.. Als je de details bekijkt, vind je alle informatie over het boek (aantal bladzijden, uitgever, formaat, andere varianten). Wanneer je een boek uit een serie koopt die je in dezelfde stijl wil hebben, dan is het wel handig om even op dit soort zaken te letten.

Pre-order: Kijk je al tijden uit naar een boek dat nog niet gepubliceerd is? Je kan boeken pre-orderen. Dit houdt in dat je een boek krijgt toegezonden wanneer deze uit is. Je krijgt korting op boeken die je pre-ordert, dus dat is mooi meegenomen! Wanneer de uitgever het boek vrijgeeft, wordt het naar je toegestuurd. Vaak is dat al een paar dagen voor de publicatiedatum. Helium van Rudy Francisco is één van de boeken die ik al vroegtijdig besteld had en deze gedichtenbundel was het wachten meer dan waard.

Boeken zijn besteld… en nu?: Het duurt vaak 48 uur (twee werkdagen) voordat je bestelling wordt verzonden. In de mail kun je aflezen vanuit welk distributiecentrum de boeken verstuurd worden. Over het algemeen zal dit Engeland zijn, en dan duurt het ongeveer twee weken voordat je het boek in huis hebt. Soms duurt het korter, soms langer. De boeken worden eigenlijk altijd per stuk verstuurd, dit kan dus betekenen dat je de boeken niet tegelijkertijd ontvangt.
Ik heb meer dan twintig boeken besteld en ze zijn allemaal aangekomen. (In Nederland & Duitsland!) Maak je dus geen zorgen als het langer duurt dan verwacht,  je boek zou gewoon moeten arriveren. Je kan altijd even een mailtje naar The Book Depository sturen om te informeren, mocht het langer duren dan aangegeven in de verzendmail.

HELP!: De boeken zijn bij ontvangt beschadigd.. Hartstikke zonde! Je kan via de website The Book Depository een mailtje sturen waarin je aangeeft dat je boek beschadigd is. Ze mailen over het algemeen dezelfde dag terug. Ik heb de twee keer dat ik een mailtje stuurde mijn geld teruggekregen of een nieuw boek toegestuurd gekregen. Je hoeft het oude boek niet terug te sturen, dus je wordt niet opgezadeld met verzendkosten. (Groot pluspunt aan TBD!)
Het blijft balen dat je boek beschadigd is aangekomen, maar als je klacht gegrond is en je het kan bewijzen met een foto, dan zullen ze je tegemoet komen. Qua klantenservice kan ik ze dus allemaal maar een dikke duim omhoog geven, veel webwinkels (zeker internationaal) kunnen hier wat van leren!

Waar koop (of bestel) jij het liefste boeken?

2 reacties

  1. Morgaine Beantwoorden

    Als ik al een boek koop, hier bij de Bruna het liefst of bestel ik ook, Franshize hoe schrijf je dat, je weet wel 😉 En als het echt niet anders kan, soms bij bol.com. Maar die gebruik ik meestal om te zien of een boek überhaupt te bestellen is, zo ja, loop ik naar de Bruna.

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *