Boekennieuws: Februari

Er komen elke maand weer nieuwe boeken uit. Soms zo veel dat ik niet meer kan kiezen welke boeken nu echt het lezen waard zijn. Daarom bespreek ik vandaag drie boeken met jullie die in februari uitkomen. Het boekennieuws van februari!

Melk en honing

‘Rupi Kaur heeft een wijsheid die haar leeftijd overstijgt. Haar
prachtig oprechte gedichten zijn eenvoudig en toch krachtig en
verwoorden universele menselijke ervaringen (…) Melk en honing
is de bundel die elke vrouw op haar nachtkastje zou moeten
hebben liggen.’ huffington post

Haar gedichten en tekeningen doen echt iets met je en vormen
een boodschap van hoop, heling en kracht voor lezers over de
hele wereld.
‘ the guardian

Eerlijk, kwetsbaar en krachtig tegelijk.‘ happinez

Prachtig verwoorde emoties (…) gedichten die je raken en die
je steeds weer opnieuw wilt lezen.
‘ flow

De Canadese Rupi Kaur (25) is als instagram poet de stem van haar generatie. Haar dichtbundel Melk en honing verkocht wereldwijd meer dan 2 miljoen exemplaren.

Ik heb deze gedichtenbundel in het Engels, maar ben reuze benieuwd of de Nederlandse vertaling de gedichten net zo sterk over kan laten komen.

Verschijnt in: februari 2018

Genre: Poëzie

Aantal pagina’s: 208

Laatste editie: 01 februari 2018

Uitgeverij: Uitgeverij Orlando

ISBN: 9789492086600

Een sky full of gedoofde lichtjes

Een sky full of gedoofde lichtjes van Remco de Ridder is een aangrijpende, autobiografische roman over de impact van de ramp met MH17.

De eenendertigjarige Ruben is met vakantie in Spanje als hij hoort dat vlucht MH17 is neergestort. Aan boord waren zijn halfzus en haar gezin. Ruben wordt overvallen door een explosie van emoties: verdriet, ongeloof en woede nemen zijn leven over. Ruben, een jongen die al jaren worstelt met een angststoornis, merkt dat het gevoel dat de ramp oproept sterker is dan zijn angst. Terwijl hij met zijn familie in een bizarre hel belandt, lijkt het of zijn angst verdwijnt.

Een rauwe en aangrijpende roman geschreven in een precieze, onsentimentele stijl vol treffende observaties. Remco de Ridder weet woorden te geven aan een realiteit die het voorstellingsvermogen te boven gaat.

Verschijnt in; februari 2018

Genre; Literatuur & Romans

Aantal pagina’s; 192

Laatste editie; 15 februari 2018

Uitgeverij; Luitingh Sijthoff

ISBN; 9789024579891 , 9789024579907

Als ik doodga voor ik opsta

Iedereen denkt dat Alex in coma ligt en nooit meer wakker zal worden. Maar hij hoort alles wat er rondom zijn ziekenhuisbed wordt gezegd. Hij hoort dat er op zijn vriendin wordt ingepraat – ze moet hem vergeten en verder leven. Hij hoort zijn familieleden opperen dat een milde dood misschien het beste is. En dan hoort hij dat zijn noodlottige ongeluk misschien helemaal geen ongeluk was.
Alex duikt in zijn herinneringen en pijnigt zijn hersenen om te ontdekken wie de moordaanslag heeft gepleegd. Vanuit de gevangenis van zijn eigen lichaam moet hij het antwoord vinden voordat zijn behandeling wordt stopgezet, en voordat er nieuwe slachtoffers vallen. Want Alex is niet het enige doelwit…
In dit beklemmende, uiterst originele debuut schetst Emily Koch een onvergetelijke verteller die vecht tegen zijn eigen machteloosheid en tegen de tijd die wegtikt. De lezer wordt meegesleurd in een verhaal vol subtiliteit, verwarring, frustratie en bovenal spanning.

Emily Koch werkte jarenlang als journalist in Bristol, maar stopte met haar baan om een mastergraad in Creative Writing te halen aan Bath Spa University. Als ik doodga voor ik opsta is haar debuut.

Verschijnt in: februari 2018

Genre: Literatuur & Romans

Aantal pagina’s: 320

Laatste editie: 20 februari 2018

Uitgeverij: Prometheus

ISBN: 9789044633191

Dit lijken mij drie boeken die zeker het lezen waard zijn. Al heb ik Melk en honing al in de oorsprongelijke taal gelezen, ik ben wel heel nieuwsgierig.

Welk boek wil jij in februari gaan lezen?

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *