Het boek dat ik niet uitlas

Het gebeurd. Je denkt een geweldig boek in handen te hebben, maar naarmate de hoofdstukken voorbij kruipen begin je het te beseffen. Dit is het boek. Het boek dat ik niet uitlas.

Dit boek is niets voor mij, balen! *gooit het van teleurstelling in de hoek*

Boeken moeten bij ons passen. Verhalen kunnen prachtig geschreven worden, maar wanneer de verhaallijn en de karakters geen klik bij de lezer vinden, is er weinig dat er nog te doen valt.
Je kunt het boek wegleggen en het na een aantal weken/maanden weer proberen. Je kunt er boekenkastvulling van maken of je kunt het boek weggeven en er iemand hopelijk blij mee maken.

Vandaag heb ik voor jullie een prachtig boek, maar wel een die niet voor mij is weggelegd. Shit happens..
Dante Aristoteles cover front

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum, geschreven door Benjamin Alire Sáenz.

Samenvatting: ‘Ik wed dat je soms alle geheimen van het universum kunt lezen in iemands hand.’

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die wellicht nét iets teveel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Beide zijn ze van Mexicaans-Amerikaanse afkomst en vragen ze zich af wie ze eigenlijk zijn.

Wanneer de twee elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze op het eerste gezicht lijnrecht tegenover elkaar te staan. Toch hebben ze meer gemeen dan ze vermoeden, naast het feit dat ze beiden vernoemd zijn naar oude filosofen. Er ontstaat een bijzondere vriendschap die levens verandert en zowel Ari als Dante laat nadenken over wie ze willen zijn.

Wat ging er fout: Ik lees graag Young Adult boeken, maar ik ben van mening dat dit boek te jeugdig voor mij was. De schrijfstijl gaat te simpel aan mij voorbij.
De informatie die het boek loslaat ging mij te langzaam, ik had meer spanning verwacht en heb dit boek dan ook gesloten toen ik net over de helft was. Helaas, niets voor mij.

Welk boek hebben jullie niet uitgelezen?

3 reacties

 1. Anne Beantwoorden

  ‘Een goede raad’ door JK Rowling.. ’t mocht gewoon niet lukken als die-hard Potter-fan. Ook Vaslav door (de doorgaans door mij bejubelde) Arthur Japin ligt half gelezen weg te stoffen, maar heel misschien dat ik het nu (zo’n 6 jaar later) wél kan pruimen.

  Het idee van het door jou niet uitgelezen boek staat me eigenlijk erg aan, maar als het inderdaad zo kinderlijk is beschreven zoals je zegt, laat ik ‘m toch maar liggen. Zonde, maar ook weer niet.. gezien het me wat geld zal besparen. Want had ik ‘m tegengekomen, dan lag ‘ie nu zeker in de kast 😉

 2. Mirjam Kakelbont Beantwoorden

  De voorkant van het boek vind ik mooi. .
  Een boek dat ik niet heb uitgelezen? Poeh, daar vraag je me wat…Er schiet me niet zo snel iets te binnen maar het komt regelmatig voor.

 3. Morgaine Beantwoorden

  Pfffffffff boeken die ik niet uit gelezen heb, uhhhh ik heb ze met een reden niet uitgelezen en kan het je niet vertellen… whahaha oh ja eentje staat mij bij, De Raad, van JKR Rowling, haar eerste boek na de HP serie.. die moest en zou ik lezen, kreeg het zelfs van mijn moeder, maar ik ben tot het 3de hoofdstuk gekomen en ik was de draad al kwijt :O

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *